Θερμομονωτικά Συστήματα - Alu Syn

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Θερμομονωτικά Συστήματα
Από την 1η Ιανουαρίου 2009, η χρήση των θερμομονωτικών συστημάτων γίνεται πλέον υποχρεωτική σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με βάση την οδηγία, όλες οι νέες οικοδομές πρέπει να είναι εφοδιασμένες με «ενεργειακή ταυτότητα».

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα κουφωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με μονό τζάμι που πρέπει να αντικατασταθούν. Τα θερμομονωτικά συστήματα έρχονται να παίξουν καθοριστικό ρόλο επιτυγχάνοντας σημαντική συμβολή στην εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά και στην οικονομία από το κόστος χρήσης. Η εξοικονόμηση ενέργειας σημαίνει και χαμηλότερο κόστος διαβίωσης.

Τα οφέλη των θερμομονωτικών συστημάτων:

  • Με τη χρήση των θερμομονωτικών συστημάτων εξοικονομείται μέχρι και το 30% της συνολικής ενέργειας ενός κτιρίου.
  • Αν τα τζάμια σε υπάρχοντα κουφώματα αντικατασταθούν με διπλά τζάμια επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης κατά 32%.
  • Η χρήση ενός κουφώματος αλουμινίου με θερμοδιακοπή, σε σχέση με το απλό αλουμίνιο, μειώνει έως και 1/3 την απώλεια της θερμότητας από τα κουφώματα και μπορεί να μειώσει έως και 1/5 τα έξοδα θέρμανσης.
  • Αν όλα τα κουφώματα παλαιού τύπου αντικατασταθούν με νέα, σύγχρονης τεχνολογίας κουφώματα, με χαμηλό συντελεστή εκπομπής Ε διπλών υαλοπινάκων, τα οφέλη που προκύπτουν από την εξοικονόμηση ενέργειας υπολογίζονται σε 500 εκ. ευρώ ετησίως.
   
 
Copyright ALU-SYN 2017. All rights reserved.
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού