Συμβουλές - Alu Syn

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Χρήσιμες Συμβουλές
Η επιλογή για τον τύπο κουφώματος που θα χρησιμοποιήσετε ανήκει αποκλειστικά σε εσάς και τον μηχανικό σας. Πρέπει όμως να λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του σπιτιού ή της οικοδομής, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και φυσικά τις δεσμεύσεις, που επιβάλλονται από την πολεοδομία.

Ιδιαίτερη σημασία αξίζει να δώσετε στα χαρακτηριστικά της απόδοσης και της λειτουργίας των κουφωμάτων έτσι όπως περιγράφονται στα σχετικά πιστοποιητικά.

Για να μπορείτε να θαυμάζετε τα κουφώματα σας για πολλά χρόνια, πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω, που αφορούν την καθαριότητα και την σωστή χρήση και συντήρηση των κουφωμάτων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των κουφωμάτων στην οικοδομή, πρέπει να αφαιρεθούν οι προστατευτικές ταινίες και να καθαριστούν οι επιφάνειες.

Τα κουφώματα πλένονται προσεκτικά χωρίς χρήση καυστικών καθαριστικών και χωρίς τη χρήση πανιών, βούρτσας, γυαλόχαρτου ή οποιουδήποτε αντικειμένου που μπορεί να τραυματίσει την επιφάνειά τους ή τους μηχανισμούς τους. Χρησιμοποιείστε ήπια απορρυπαντικά (όπως αυτά για το πλύσιμο των πιάτων).

Θα πρέπει προσέξετε και να απομακρύνετε τυχόν ξένα σώματα από τους θαλάμους απορροής των υδάτων (στις κάσες) για να μπορεί το νερό να φεύγει ελεύθερα.

Ο καθαρισμός πρέπει να διεξάγεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Προτείνουμε να γίνεται από 4 έως και 12 φορές κατά τη διάρκεια του έτους.

Η απαρχή της διαδικασίας καθαριότητας, είναι καλό να εκκινεί τον Μάρτη και να συνεχίζεται έως και τον Δεκέμβρη. Η διαδικασία καθαριότητας πρέπει να λαμβάνει χώρα σε ώρες που το κτίριο προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία. Μετά το πέρας της καθαριότητας, οι επιφάνειες πρέπει να ξεπλένονται με άφθονο καθαρό νερό.

Για τον έλεγχο της καλής λειτουργίας στις κλειδαριές και τις λαβές των κουφωμάτων το φύλλο θα πρέπει να είναι κλειστό.

Στα συρόμενα κουφώματα ελέγχουμε τη σωστή κύλιση των φύλλων. Εάν παρατηρήσουμε δυσκολία καλούμε και πάλι τον ειδικό τεχνίτη – συντηρητή που τα εγκατέστησε.

Ανά αραιά χρονικά διαστήματα (μία φορά ανά έτος) ελέγχουμε και τα λάστιχα ή βουρτσάκια στεγάνωσης.

Σε περίπτωση που παρατηρούμε δυσκολία κατά τη χρήση των μηχανικών μερών ενός κουφώματος, ποτέ δεν προσπαθούμε να τα θέσουμε σε λειτουργία με βίαιο τρόπο, καλούμε τον ειδικό τεχνίτη – συντηρητή που τα εγκατέστησε.

Κατά την τοποθέτηση τα οικοδομικά υλικά (τσιμέντο, ασβέστης) δεν πρέπει να έρχονται σε άμεση επαφή με τα κουφώματα αλουμινίου διότι μπορεί να προκαλέσουν διάβρωση.

Αφού τοποθετηθούν τα κουφώματα στην οικοδομή, πρέπει να αφαιρεθούν οι προστατευτικές ταινίες και να καθαριστούν οι επιφάνειες.

Ο καθαρισμός των κουφωμάτων πρέπει να γίνεται τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο.

Τα διπλά κουφώματα εξασφαλίζουν πρόσθετη ηχομόνωση, ειδικά αν η περίμετρός τους είναι καλυμμένη με ηχομονωτικό υλικό.

Τα μεταλλικά εξαρτήματα σύνδεσης των κουφωμάτων πρέπει να είναι εύκολα στη χρήση και στην αντικατάσταση

Η επιλογή του κατασκευαστή που θα αναλάβει την εργασία στην κατοικία ή την οικοδομή σας, είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην τελική απόδοση των κουφωμάτων

Τα κουφώματα πρέπει να μπουν πριν τα βαψίματα των τοίχων

Η επιλογή των χρωμάτων  θα πρέπει να είναι προσεκτική και σαφής, καθώς η βαφή αποτελεί ένα ιδιαίτερο και χρονοβόρο στάδιο της κατασκευής

Τα κουφώματα διατίθενται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και υφής, έτσι ώστε να ικανοποιούν απόλυτα κάθε γούστο και στυλ

Οσο μεγάλες διαστάσεις κουφωμάτων κι αν επιλέξετε, δεν επηρεάζονται από τις απότομες εναλλαγές θερμοκρασίας
 
Copyright ALU-SYN 2017. All rights reserved.
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού